Top 5 Vegan restaurants in Rotterdam

Op zoek naar de lekkerste vegan food restaurants in Rotterdam? Rotterdam is booming wat betreft het aantal vegetarische restaurants! Steeds meer mensen kiezen voor een vegetarische of veganistische ‘way of life’ en genieten van de heerlijke groente keuken!
Ook wij van de redactie zijn op zoek gegaan naar de lekkerste vegan hotspots in Rotterdam en kwamen tot een verbluffende conclusie: wat zijn er veel vegetarische plekken te vinden zeg! Snel en makkelijk alle vegan restaurants in Rotterdam op een rij!
Dit is onze top 5 beste vegan restaurants in Rotterdam van 2023:

1. Spirit Rotterdam

Al jaren een begrip in Rotterdam en een vast adres voor vele vegetariërs en veganisten. Het volledige menu van Spirit is 100 % biologisch en veganistisch. Puur en eerlijk genieten.

Link: https://www.spiritrestaurants.nl/rotterdam/

2. Leaf Vegetarian

Aziatische eetcultuur, maar dan zonder vlees- of visproducten. We kennen de Aziatische keuken goed vanuit Dagje-uit-Rotterdam, maar dit is wel next level. Ook hier is het genieten geblazen van veelal kleine porties die je gezellig samen met elkaar kan delen. Tip: probeer de Flensjes met crispy ‘eend’.

Link: https://leaf-vegetarian.nl/

3. Gare Du Nord Vegan Food

Gare Du Nord hebben wij uiteraard niet overgeslagen tijdens onze ‘vegetarische proefweek’ en ook hier was het aangenaam vertoeven. Mooie rustige locatie met voldoende parkeergelegenheid (en eigenlijk midden in de stad!). Bijzonder is dat ze koken zonder toegevoegde kleur-, geur-, en smaakstoffen. Elke week een wisselend menu, dus altijd wat nieuws!

Link: http://www.restaurantgaredunord.nl/

4. Green Delight

Ze zeggen zelf ‘Home away from Home’ en dat gevoel kunnen wij beamen. Lekker ongedwongen genieten (en zelfs werken) kan hier prima. De kaart biedt een ruime keuze, waarbij met name lokaal wordt ingekocht (o.a. ook enkele lokale biertjes op de kaart).
Vegan genieten midden in het centrum!

Link: https://green-delight.nl/

5. Vegan junk food bar

Ja, het is misschien een tikkie ‘fastfood’, maar de smaak is er zeker niet minder om. Wat hebben wij genoten bij Vegan junk food bar. Naast het feit dat sommige burgers exact smaken zoals de ‘echte’, lieten wij ons verrassen door minder bekende vleesvervangers: aanrader!

Link: https://www.veganjunkfoodbar.com/locations/schiedamse-vest-144

Mis jij jouw favoriete veganistische of vegetarische hotspot?

Neem gerust contact op met onze redactie.

Toch liever een goed stukje vlees? We hebben tevens een top 5 Grill restaurants op een rij gezet. Of lekker onbeperkt eten?