Een unieke stadswandeling door Rotterdam

We hebben voor jou een stadswandeling geselecteerd waarmee je vrijwel alle (bekende) hotspots in Rotterdam al wandelend bezoekt! Parkeer de auto lekker op een centraal punt (of kies voor het gemak de trein!). De stadswandeling duurt ongeveer 3-4 uur, met de nodige pauzes meegerekend!

We starten onze stadswandeling bij het centraal station van Rotterdam (Conradstraat): loop eens langs en rondom dit unieke gebouw! Wist je dat de punt van het gebouw in de richting van het centrum wijst?

Sint Laurenskerk

Na een bezoek aan het centraal station, vervolg je de weg richting de Lijnbaan en sla je linksaf de Meent op, richting de Sint Laurenskerk. De Sint Laurenskerk is zeker een aanrader en tevens een van de weinige gebouwen die het bombardement van 1940 (WO2) overleeft heeft. Wist je dat deze kerktoren tevens toegankelijk is? Je kan van april t/m oktober deze 65 meter hoge toren beklimmen!

Markthal

Na een bezoek aan de Sint Laurens, vervolgen we onze stadswandeling richting de Markthal die eind 2014 voor het publiek openging! Een unieke hal met met héél veel foodstands en een bijzondere muurschildering op het plafond! Er is zoveel keuze in soorten eten, dat er altijd voor iedereen wat lekkers tussen zit!

Kubuswoningen

Na het bezoek aan de Markthal, steken we schuin het plein over (zijkant van Marktplein) en zien we in de verte al de welbekende ‘gele’ kubuswoningen van Piet Blom. Deze woningen zijn allemaal bewoond en velen van ons vragen zich af hoe je hierin kunt wonen. Om antwoord hierop te krijgen, adviseren wij om eens binnen te kijken; één van de huizen is als ‘Kijk Kubus’ door de bewoner opengesteld als museum (€ 3,00 euro entree).

Oude haven

Na het bezoek aan de kubuswoningen, wandel je door naar de oude haven (weg oversteken). Hier vind je de karakteristieke, zoals de naam al zegt, oude haven. Tegenwoordig nog uitsluitend in gebruik voor de pleziervaart, maar je ziet nog veel details zoals oude havenkranen en meer! Tip: pak hier bij lekker weer, een lekker drankje bij één van de vele cafés en restaurants. Leuk detail: in de oude haven staat het ‘Witte Huis’ wat vroeger het hoogste (43 meter) kantoorpand van Europa was!

Erasmusbrug

Na de haven loop je richting de Maas en zie je langzaamaan de Erasmusbrug verschijnen! Je wandelt over deze iconische brug richting het Noordereiland. Aangekomen op het Noordereiland (einde van de brug), sla je rechtsaf richting de ‘Kop van Zuid’. Hier vind je op het einde het legendarische ‘Hotel New York’. Vanaf hier vertrokken ooit duizenden landgenoten voor hun eigen ‘American Dream’ met o.a. de SS Rotterdam richting Noord-Amerika.

Katendrecht

We vervolgen onze weg over de Rijnhavenbrug (links van hotel New York) richting de Rotterdamse wijk Katendrecht. Leuk detail: de Rijnhavenbrug is de jongste brug van Rotterdam en staat ook wel bekend om de vele ‘liefdes’ slotjes die bevestigd zijn aan de reling. Aangekomen in het hippe ‘Katendrecht’ zie je veel trendy restaurants en cafés – zoek er eentje uit en ga eens lekker lunchen (tip: Fenix Food Factory met veel hippe cafés en barretjes).

Watertaxi

Na de lunch loop je terug over de Rijnhavenbrug en pak je de watertaxi vanaf ‘Hotel New York’ richting de Veerhaven. Kosten bedragen +- € 3,50 euro p.p. Zeker een aanrader, even uitblazen over de Maas!

Euromast

Vanaf de Veerhaven (nog steeds authentiek) loop je richting richting Het Park (via Parklaan)! Langzaamaan valt het ook niet meer te missen: de 185 meter hoge Euromast! We sluiten de tour in Rotterdam af met een bezoek aan de Euromast.

Hongerig geworden aan het einde van deze prachtige en interessante stadstour? Voor de Euromast ligt de welbekende ‘Pannenkoekenboot’, voor slechts € 17,50 (volwassenen) en € 12,50 voor kinderen geniet je van een 75 minuten cruise incl. onbeperkt pannenkoeken!

Met deze wandeltocht door Rotterdam heb je veel highlights gezien! Heb je behoefte aan een extra gids of een rondrit met chauffeur? Neem dan contact met ons op voor alle mogelijkheden!

Jou unieke stadswandeling door Rotterdam

Wil je meer informatie over een leuke, unieke wandeling door Rotterdam? Klik dan Hier voor meer info.

Combineer je stadswandeling met lekker onbeperkt eten!

We hebben een overzicht van alle all you can eat restaurants in Rotterdam op de volgende pagina.