De Top 5 van beste restaurants in Rotterdam

Maak je dagje uit in Rotterdam compleet door af te sluiten met een heerlijk diner bij een bijzonder restaurant. Rotterdam zit vol met bijzondere restaurants, wij zetten de 5 beste van 2023 op een rij.

Onze redactie heeft deze top 5 beste restaurants in Rotterdam voor jou samengesteld:

  1. Op Het Dak

Op loopafstand van het centraal station is dit restaurant gelegen op het dak van het Schieblok, vandaar ook de naam ‘Op Het Dak’. Hier vind je een groene oase met uitzicht over de stad. Op Het Dak is een uniek restaurant in het centrum. Ze serveren puur, vers en heerlijk eten, het gehele jaar door. Je kunt hier terecht voor een heerlijk ontbijt of lunch.

Locatie: Schiekade 189, 3013 BR Rotterdam

LINK: https://ophetdak.com/

  1. De Machinist

Dit restaurant is gelegen in het pand waarin tot 2005 het Scheepvaart en Transport College zat. Naast een restaurant worden hier ook jazzconcerten, comedy nights en dansavonden georganiseerd. Ook is er een pub en zijn er meerdere vergaderzalen. Een goed restaurant op een bijzondere locatie, waar ze gebruik maken van eerlijke en pure producten.

Willem Buytewechstraat 45, 3024 BK Rotterdam
LINK: demachinist.nl

  1. NY Basement

In de kelder van het beroemde ‘Hotel New York’ gelegen restaurant. Dit is een intieme locatie in een prachtig hotel. Hier kom je voor cocktails en shared dining in stijl. Het is intiemer dan Hotel New York, maar nog even gastvrij.

Koninginnenhoofd 1, 3072 AD Rotterdam
LINK: hotelnewyork.com/nybasement/

  1. Gare Du Nord

Een restaurant in een oude treinwagon uit 1980. Het restaurant biedt enkel plantaardige en biologische producten aan. Daarom zeer geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Anthoniestraat 2, 3032 CP Rotterdam
LINK: restaurantgaredunord.nl

  1. De Matroos en het Meisje

Bij dit restaurant krijg je ‘te eten wat de pot schaft’. Je kiest enkel het aantal gangen. De menu’s zijn door de chefkok samengesteld en wisselen zeer regelmatig, omdat deze bestaan uit duurzame en seizoensgebonden producten.

Delistraat 52, 3072 ZL Rotterdam
LINK: dematroosenhetmeisje.nl/