Attracties in Rotterdam voor kleine kinderen.

Binnenkort een dagje uit met de kids naar Rotterdam? Wij hebben een eenvoudig overzicht gemaakt van de top 10 leukste kinderattracties in Rotterdam! Snel en makkelijk alle kinderactiviteiten in Rotterdam op een rij! Hieronder staan de favoriete kinderattracties in 2023 van dagje uit Rotterdam vermeld.

1. Kids Marina – kinderactiviteit centrum Rotterdam.

Kids Marina is een waterattractie voor kinderen in Rotterdam! In de oude haven van Rotterdam kunnen de kinderen gedurende 20 minuten (zelfstandig) rondvaren in elektrisch aangedreven bootjes. Een leuke activiteit om naast winkelen (en een bezoek aan de markthal) te plannen!

Voordelen: unieke ervaring met leuke bootjes.
Nadelen: buiten, weersafhankelijk.

Website: http://www.kidsmarina.nl/

2. Plaswijckpark – de kinderattractie in Rotterdam!

Het leukste en grootste speelpark van Rotterdam; Plaswijckpark. Met zowel een indoor als outdoor gedeelte valt je dag nooit in het water! Van de speeltuin en kleine attracties tot aan de ‘Dierenwijck’ met dieren zoals Lynxen en een heuse ‘troetelweide’ met hertjes en konijnen is er voor ieder wat wils!

Voordelen: Voor zowel goed als slecht weer! Veel diversiteit! Volle dag uit!
Nadelen: Niet bij ons bekend!

Alle info: https://www.plaswijckpark.nl/

3. Maritiem museum

Nederland en water; altijd al met elkaar verbonden, maar nog leuker om dit zelf te ontdekken! Ontdek hoe het maritiem leven ons dagelijks leven (continue) beïnvloed en ontdek spelenderwijs alles wat hiermee te maken heeft!

Voordelen: in direct centrum van Rotterdam, vlakbij Kids Marina & winkels.
Nadeel: Niet dagvullend, combineer met een extra activiteit in de buurt.

Website: https://maritiemmuseum.nl/

4. Miniworld

De grootste overdekte miniatuurwereld in de hele Benelux! Miniworld Rotterdam is bij uitstek de kinderattractie in Rotterdam! Volg deze miniatuurwereld vanaf de zijlijn en ontdek wat er allemaal gebeurt! Een hele dag duurt maar 24 minuten en voordat je het weet breekt de nacht aan; met duizenden fonkelende lampjes in het donker zie je telkens wat nieuws!

Voordelen: droog, warm en overdekt.
Nadelen: Geen dagvullende activiteit. Samen met een bezoek aan het centrum of een rondvaart met rederij Spido is dit een leuke optie.

Website: https://www.miniworldrotterdam.com/

5. Spido Kids – een rondvaart speciaal voor kinderen door Rotterdam!

De welbekende (must-see) rondvaartboot die direct naast de Erasmusbrug vertrekt! Met een 90 minuten durende rondvaart (met zitplaatsen zowel binnen als buiten) geniet je van al het moois wat Rotterdam te bieden heeft! Van het stadscentrum tot diep in de wereldhaven; je ziet het allemaal!

Voordelen: Een echte must-see in Rotterdam! Parkeergarage direct naast de boot!
Nadelen: Niet dagvullend, leuk i.c.m. markthal & Kids Marina.

Website: https://www.spido.nl/tochten-cruises/rotterdam-havenrondvaart

6. De Ontdekhoek

De ontdekhoek is een perfect kinderuitje in Rotterdam, voor iedereen van 4-14 jaar oud! Het is één grote werkplaats waar iedereen zelf proefjes kan doen! Je gaat hier alles lekker zelf ontdekken! Hoe houd je water tegen? Hoe maak je van een aardappel chips en hoe maak je de snelste zeilbootjes? Het komt allemaal voorbij in de ontdekhoek en je ontdekt het echt zelf!

Voordelen: spelenderwijs ontdekken en proefjes doen voor alle leeftijden!
Nadelen: Geen grote speeltuin, het gaat echt om leren ontdekken.

Website: https://ontdekhoek.nl/

7. Jump XL – het avontuurlijke kinderuitje in Rotterdam!

Heb je altijd al eens willen jumpen op allerlei soorten trampolines en vanaf een trampoline in de schuimblokken willen jumpen? Dit is jouw kans bij Jump XL. Koop een ticket voor 1, 2 of 3 uren en leef je uit in dit enorme trampolinepark!

Voordelen: unieke belevenis; een van de grootste trampolineparken in de Benelux!
Nadelen: niet dagvullend. Ons advies: combineer met een rondvaart van rederij Spido of met een bezoekje aan de Euromast.

Website: jump-010.nl

8. Bungelland – het indoor speelparadijs voor kinderen in Rotterdam!

Speelparadijs Bungelland is een grote overdekte speeltuin in Rotterdam (vlakbij winkelcentrum Alexandrium). Kinderen kunnen zich hier helemaal uitleven en genieten van de vele glijbanen, tunnels, ballenbakken en nog veel meer! Leuk detail: voor de allerkleinsten is er een speciale peuterzone.

Voordelen: volledig indoor, dagvullend en ruime openingstijden.
Nadelen: niet bij ons bekend.

Website: https://bungelland.nl/

9. Pannenkoekenboot Rotterdam –Kinderrestaurant in Rotterdam

Lekker 75 minuten varen met de kids in Rotterdam? Kies dan voor de welbekende Pannenkoekenboot in Rotterdam! Gedurende de 75 minuten vaartocht door de haven, kan je tevens onbeperkt genieten van alle lekkere pannenkoeken!

Voordelen: droog, warm en overdekt. Kinderen kunnen eigen pannenkoek beleggen!
Nadelen: reserveren is bij voorkeur nodig om teleurstelling te voorkomen.

Alle info: https://rotterdam.pannenkoekenboot.nl

10. SS Rotterdam

Ontdek dit oude cruiseschip spelenderwijs! Bezoek de vele locaties in het schip en ontdek de rijke geschiedenis! Leuk voor zowel kinderen als volwassenen. Wist je dat het tegenwoordig ook een hotel is?

Voordelen: direct in het centrum en parkeren kan voor de deur.
Nadelen: bezoek kost circa 2 uur – niet dagvullend.

Website: https://ssrotterdam.nl/