Toe aan een Romantisch uitje in Rotterdam?

Zin om lekker met je vriend of vriendin romantisch op stap te gaan in Rotterdam? Mis je nog een beetje inspiratie of ben je gewoon niet bekend in Rotterdam? Wij hebben de leukste Romantische uitjes in Rotterdam voor je op een rij gezet!

Uiteraard kun je héél veel Romantisch noemen, maar je wilt natuurlijk wel een goede indruk achterlaten bij je partner. Gebruik ons lijstje voor wat handige tips en jullie weekend kan niet meer stuk! We hebben de romantische uitstapjes gemakkelijk en overzichtelijk (per categorie) gesorteerd! Denk hierbij aan hotels, restaurants, bars & leuke romantische activiteiten in Rotterdam!

Waar vind je de meest Romantische hotels in Rotterdam?

 • SS Rotterdam – Op dit oude cruiseschip van de Noord-Amerikalijn kan je jouw partner eens lekker verrassen! Met diverse type kamers en suites is dit een perfecte plek voor het begin van jullie romantische weekendje weg.
 • Hotel New York – Waan je in het begin van de 19e eeuw en geniet van dit heerlijke authentieke hotel op de kop van Zuid! Voor de liefhebber
 • Heb je iets meer budget? Boek één van de twee suites bovenin de Euromast! Wat gaaf: dit is echt uniek!

Romantisch dineren in Rotterdam:

  • Restaurant Three – vergeet de all-you-can-eat sushi, maar geniet hier heerlijk van een fusion restaurant met het beste van ‘alle’ werelden. Dit a la carte restaurant serveert het ‘beste’ uit de Oosterse hoek en staat garant voor een avond vol avontuur, passie en genieten!
  • Restaurant Zeezout – eigenlijk is het niet meer dan logisch: vis eten als je in Rotterdam bent. Waarom doe je dat eigenlijk niet? Dit is de aanleiding om het gewoon wel te doen: Restaurant Zeezout! Een uniek visrestaurant met een bijzondere entourage; je bent verzekerd van een fantastische avond uit!
  • The Meatclub – Romantisch eten met Rotterdamse gezelligheid; dat is de Meatclub Rotterdam! Met een bijzonder volle (Zuid-Amerikaanse) kaart met de lekkerste steak gerechten, gaat jullie avond zeker goed uitpakken. De bijzondere stukken vlees met prachtige bijgerechten zorgen voor een bijzondere, maar vooral smaakvolle avond!

Romantische en hippe bars in Rotterdam?

 • Harbor club – de welbekende naam en zeker niet te missen. Kwaliteit en service gaan hier hand-in-hand. Wellicht wel een tikkie commercieel maar wij zijn en blijven fan van het concept en uitstraling. Heerlijk om lekker met je ‘love’ een avond te vertoefen!
 • Wijnbar het Eigendom – Perfecte bar voor een leuke date of gewoon lekker met elkaar zijn. Niet te stijf en heerlijke wijntjes op de kaart. Probeer ook vooral de diverse zeevruchten. Topplekje!
 • Sijf – Een bruine kroeg met enkele kleine tafeltjes en stoeltjes! Lekker ongedwongen en heerlijk normaal! Heerlijke kaart met veel kleine hapjes en maarliefst dertig verschillende biertjes op de kaart! Note: ze serveren hier volgens velen de beste bittergarnituur van héél Rotterdam.

Romantische trip in Rotterdam?

Er is natuurlijk héél veel te doen in Rotterdam, maar we hebben de meest romantische activiteiten in Rotterdam voor je op een rijtje gezet!

 • Bezoek romantisch de Euromast! Lekker samen op grootte hoogte genieten van elkaar & de stad (zie tevens kopje hotels!)
 • Romantisch happen en borrelen in de Markthal. Geniet van vele smaken, culturen en vele restaurants. Laat je verrassen en schuif gewoon eens aan!
 • Boek een rondvaart met de SPIDO boot in Rotterdam en laat geniet van een rondvaart door de haven. Wil je het echt bijzonder hebben? Boek dan een eigen privé watertaxi voor één uurtje en bepaal zelf jullie koers!
 • Beetje cliché: maar een bioscoop is altijd leuk! Wij adviseren de bioscoop Cinerama. Dit is de oudste, maar ook de meest authentieke bioscoop van Rotterdam! Ga lekker zitten in de lounge en waan je voor even in de jaren ’70.
 • Het Park – is het lekker weer? Pak een kleed en neem wat kleine spulletjes mee! Ga lekker ‘Het Park’ in! Een prachtig park naast de Euromast met veel mooie plekjes!
 • Als je behoorlijk klef bent aangelegd, dan ga je lekker spaghetti eten bij een fijn Italiaans restaurant als lady en vagebond 😉
 • Wil je naast je hart ook je mond in vuur en vlam? Ga dan gezellig eten bij een Mexicaans restaurant in de buurt.