De leukste Speeltuinen van Rotterdam

Wanneer je met kinderen een dagje naar Rotterdam gaat, zijn er voldoende activiteiten om te doen. Naast onze top 10 attracties voor kinderen in Rotterdam, zetten we hier ook een top 5 speeltuinen voor je op een rij.

  1. Plaswijckpark

Het Plaswijckpark is wel bekend onder Rotterdammers en daarom ook al jaren een begrip. Dit park is eigenlijk meer een dierentuin en speeltuin in één. Er zijn meerdere speeltuinen met ieder een eigen thema. Is het warm weer en houden jouw kinderen van spelen met water? Ga dan naar de Havenspeeltuin, waterpret gegarandeerd! Ook met slecht weer kunnen je kinderen zich hier prima vermaken in de binnenspeeltuin ‘Huis in de Heuvel’.

Locatie: Ringdijk 20, 3053KS Rotterdam
Link: www.plaswijckpark.nl
Openingstijden: Het Plaswijckpark is iedere dag geopend van 10.00 – 17.00 uur.

  1. Bungelland

Bungelland is een ultiem speelparadijs voor alle kinderen die houden van klauteren, springen en glijden. De overdekte speeltuin is één groot speelparadijs waar kinderen kunnen genieten van de vele glijbanen, ballenbakken en nog veel meer! Voor de allerkleinsten is er een speciale peuterzone en voor de iets grotere kinderen zijn er ook activiteiten als bowlen en laser gamen.

Locatie: Koperstraat 17, 3067 GL Rotterdam
Link: www.bungelland.nl
Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag van 09:00 – 19:00 uur, zaterdag en zondag van 10:00 – 19:00 uur.

  1. De Ontdekhoek

Zijn jouw kinderen echte uitvinders en willen ze van alles leren en ontdekken? Dan is De Ontdekhoek een perfect uitstapje! De naam verklapt het al, bij De Ontdekhoek is er van alles te leren en ontdekken. Ontdek hoe je met keien water kan tegenhouden, hoe je in een donkere kamer foto’s ontwikkelt of hoe aardappelchips worden gemaakt. Er zijn meer dan 30 proefjes waar je kinderen zich de hele dag mee kunnen vermaken!

Locatie: Schuttersweg 76, 3034 RN Rotterdam
Link: www.ontdekhoek.nl/rotterdam
Openingstijden: in de zomervakantie iedere dag van 10:00 – 17:00 uur. Buiten de zomervakantie op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 10:00 – 17:00 uur en op donderdag van 10:00 – 12:00 uur.

  1. Kids Marina

Hebben jouw kinderen altijd al eens willen weten hoe het is om kapitein te zijn? Bij Kids Marina kan dit! Je kinderen kunnen hier varen als kapitein van een politieboot, containerboot of sleepboot in de oude gracht van Rotterdam. Ook is er een havenspeurtocht en leren ze spelenderwijs van alles over de Rotterdamse Haven. Een ideale speellocatie in het hart van Rotterdam!

Tip: een vaartocht duurt maximaal 20 minuten. Een bezoek aan Kids Marina is dan ook ideaal om te combineren met een bezoek aan één van de in de buurt gelegen musea of het centrum van Rotterdam.

Locatie: Leuvehaven 1A, 3011 EA Rotterdam
Link: www.kidsmarina.nl
Openingstijden: op zaterdag en zondag van 11:00 – 18:00 uur en op woensdag van 13:00 – 18:00 uur. In de vakanties en op feestdagen iedere dag geopend van 11:00 – 18:00 uur.

  1. Speeltuin De Torteltuin

De Torteltuin is een grote speelplaats in het Melanchtonpark. Je kinderen kunnen hier heerlijk spelen in een prachtige groene omgeving! Er zijn speeltoestellen voor alle leeftijden. Ook is er een fort, een kabelbaan en een springkussen! Je kinderen kunnen skelteren en fietsen over het terrein, terwijl jij lekker in de schaduw kan zitten.

Locatie: van Enckevoirtlaan 6, 3052 KR Rotterdam
Link: http://detorteltuin-rotterdam.nl
Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 11:00 – 18:00 uur. Zaterdag en zondag van 12:00 – 18:00 uur.

Meer informatie

Ben je toch op zoek naar meer opties om gezellig met je familie weg te gaan?

We hebben ook een overzicht gemaakt van de leukste familie uitjes in de omgeving van Rotterdam.

Combineer je dagje speeltuin met lekker onbeperkt eten!

We hebben een overzicht van alle all you can eat restaurants in Rotterdam op de volgende pagina.