De top 5 leukste musea van Rotterdam

Op zoek naar een leuk museum in Rotterdam? Wij hebben hieronder een top 5 gemaakt van de beste musea en tentoonstellingen in Rotterdam van 2024.

1. Maritiem Museum Rotterdam

Na een bezoek aan het Maritiem Museum Rotterdam weet je wat de invloed van water (en transport) heeft op ons dagelijks leven. Ontdek de historie van Rotterdam, luister naar de verhalen en ervaar de oudste- en grootste museumhaven van Nederland. Stap in de historische schepen en kranen en maak het mee. Leuk voor zowel de ‘kleine’ als ‘grote’ avonturiers.

Tickets en meer info: https://maritiemmuseum.nl/

2. Futureland en rondvaart maasvlakte Rotterdam

Nieuw (gebaggerd) land. Dat is waar het om gaat op de Maasvlakte in Rotterdam. In tientallen jaren hebben we van ‘echte’ zee land gemaakt! Tegenwoordig is het de plek van de grootste containerterminals ter wereld! Ontdek het museum Futureland en boek een rondrit en-/ of rondvaart door dit uitdagende ‘nieuwe’ land. Leuk, leerzaam en zeer interessant kinderen en volwassenen!

Tickets en meer info: https://www.futureland.nl

3. Museum Boijmans van Beuningen Rotterdam

Op zoek naar een ander (hedendaags) museum? Dit is je kans! Het Museum Boijmans Van Beuningen organiseert het gehele jaar door doorlopende tentoonstellingen in Rotterdam over uiteenlopende onderwerpen. Van oude kunst tot design en van surrealisme tot hedendaagse tech-art. Kortom; voor ieder wat wils. Laat je verassen en doe eens gek; Museum Boijmans van Beuningen Rotterdam.

Info en tickets: op de https://www.boijmans.nl/tentoonstellingen

4. Kunsthal Rotterdam

De kunsthal in Rotterdam is met name eigentijds en past exact bij de stad Rotterdam; nieuw, innovatief en levendig! Met zeer interessante en moderne tentoonstellingen is er altijd iets ‘bijzonders’ te zien in de kunsthal in Rotterdam. Het was destijds de eerste kunsthal in Nederland en gelegen in het Museumpark (Westzeedijk). Leuke exposities!

Info en tickets: https://www.kunsthal.nl/nl/#tijdlijn-2024-01

5. Cube house Rotterdam, Kubus huis Rotterdam

Wie kent ze niet? De bekende ‘kubus’ huizen van ontwerper Piet Blom. Nabij de Markthal schitteren ze al tientallen jaren! Hoe kan je nou eigenlijk leven in een kubus huis, volledig scheef? Ervaar het zelf en bezoek één van deze huizen! Bijzonder en leuk om te zien.

Tickets en meer info: https://nl.wikipedia.org/wiki/Kubuswoningen_(Rotterdam)

Het leukste museum van Rotterdam

Wat vind jij het leukste museum? laat het de redactie weten!
Ook voor suggesties van andere bezienswaardigheden uiteraard!

Naast een museum bezoeken, kun je ook kiezen voor een stadswandeling door Rotterdam.