Italiaanse restaurants in Rotterdam

In Rotterdam zijn er veel uitstekende Italiaanse restaurants te vinden. Ben jij ook een fan van de Italiaanse keuken? Wij zetten onze top 5 Italiaanse favorieten van 2023 hier voor je op een rij!

1. La Pizza

La Pizza serveert gerechten van de moderne Italiaanse keuken. Je kunt hier heerlijke dunne en krokante pizza’s eten, welke gemaakt worden in de op hout gestookte steenoven. De antipasti’s zijn ideaal om te delen, al eet je ze liever helemaal alleen op! De service in dit restaurant is ook erg goed. Je krijgt standaard gratis vers brood en het tafelwater is ook van het huis!
Let op: bij dit restaurant kan je niet reserveren, even wachten op een plekje is echter de moeite waard!

La Pizza heeft 2 locaties:
Centrum; Scheepstimmermanslaan 21
Noord (Blijdorp); Bentinckplein 1-3
Link: http://lapizza.nl/

2. Angelo Betti

Angelo Betti is het oudste Italiaanse restaurant in Rotterdam! Dit is een echt familierestaurant wat begon in 1922 met een ijswinkeltje. Inmiddels is het uitgegroeid tot een volwaardige pizzeria. Het pizzadeeg wordt hier helemaal zelf gemaakt. Ze jongleren net zo lang met het deeg tot het soepel genoeg is voor een heerlijke pizza! Het eten in dit restaurant is geweldig en de sfeer authentiek Italiaans.
Zin in iets anders dan pizza? De lasagne kunnen we van harte aanbevelen!

Adres: Schiekade 6B, 3032AJ Rotterdam
Link: https://angelobetti.nl/

3. Spaghettata

Op zoek naar een restaurant met de echte Italiaanse sfeer en rumoerigheid? Dan zit je bij Spaghettata goed! Hier vind je de echte Italiaanse gezelligheid en heerlijk eten. De menukaart is niet heel uitgebreid, maar wat erop staat is om je vingers bij af te likken! Ook de bediening is hier vriendelijk en snel.

Adres: Nieuwe Binnenweg 151, 3014 GK Rotterdam
Link: http://www.spaghettata.nl/

4. Olivia

Smullen van de simpele Italiaanse gastronomie in een trattoria-ambiance, dat is Olivia. De menukaart wisselt per seizoen en kan ook dagelijks verschillen. Deze wordt bepaald door de producten die rechtstreeks uit Italië komen. De leveranciers waarmee Olivia samenwerkt, hebben allemaal een liefde voor de natuur.
Kan je niet kiezen? Ga dan voor het ‘Menu van de Chef’!

Adres: Witte de Withstraat 15A, 3012 BK Rotterdam
Link: https://www.restaurantoliva.nl/

5. Due Tonino

Due Tonino is een authentiek Italiaans restaurantje vernoemd naar zijn oprichters, die allebei Tonino heetten. Er werkt nu nog maar één Tonino, maar hier merk je niets van in de passie waarmee de zaak wordt gerund. Tonino serveert de Italiaanse klassiekers als saltimbocca alla romana of risotto alla milanese. Je kunt hier genieten van fantastisch Italiaans eten!

Adres: Goudsesingel 67, 3031 EE Rotterdam
Link: https://www.duetonino.nl/

Of wilt u liever toch eten bij één van de vegan restaurants? Ook hiervoor hebben wij een overzicht gemaakt.

Ben je helemaal in de romantische tour na al dat spaghetti eten? Bekijk dan onze ultieme romantisch dagje uit.