Onze top 10 van beste terrassen in Rotterdam

We kunnen (en mogen eindelijk) weer naar het terras op! Zeker in deze tijd is een terrasje pakken een goede optie en daarom hebben wij voor jou de beste terrassen van Rotterdam op een rij gezet. Afhankelijk van jouw wensen zijn er héél veel mogelijkheden; zon, geen zon, uitzicht of juist lekker mensen kijken in het centrum? We hebben de leukste (en minder bekende) terrasjes in Rotterdam voor jou handig op een rij gezet!

Onze top 10 terrassen in Rotterdam:

1. Terrassen in de ‘oude’ haven van Rotterdam.

De oude haven staat bekend om het oude authentieke karakter en is nabij de Maas, Markthal & de alom bekende ‘Kubus’ huizen van Piet Blom. Je vindt hier vele terrassen en een mix van Rotterdammers en toeristen.

Locatie in maps: https://goo.gl/maps/qHNxCawJy7qe6Qi89
Terras tip: Grand Café – Kade4 – Ruime kaart, lekker terras en heerlijke gerechten
(check: https://kade4.nl/)
Parkeren: Interparking Markthal (https://www.interparking.nl/en/find-parking/Markthal/)

2. Hotel New York

Het meest iconische hotel van Rotterdam heeft ook één van de meest zonovergoten terrassen van de stad. Het hotel ligt aan het puntje van de ‘Wilhelminapier’ en de historie van dit hotel gaat terug naar 1901. Dit was het hotel waar de meeste gasten overnachten alvorens ze de ‘trans-atlantische’ tocht (vanaf Rotterdam) naar New York maakten. Een stukje pure geschiedenis voorzien van een exclusieve & moderne touch. Geniet van de meest lekkere cocktails, uitgebreide kaart & zonnig terras.

Locatie in maps: https://goo.gl/maps/hXqKpesfCzj3hp7AA
Terras tip: Hotel New York (https://hotelnewyork.com/food-beverage/terrace/)
Parkeren: World Port Center (https://www.interparking.nl/nl-NL/find-parking/World%20Port%20Center%20WPC/)

3. Terrassen rondom de ‘Binnenrotte’

Voer de ‘binnenrotte’ in op je navigatie en je komt automatisch uit bij een plein volop terrasjes! Wij adviseren neer te strijken bij ‘Café van Zanten’ (deze heeft verreweg het grootste terras!) Doordat dit terras midden in het centrum ligt is dit terras perfect voor ‘lekker mensen’ kijken en genieten van de heerlijke zon & Rotterdamse vibe. Je vindt hier voornamelijk de echte Rottendammers en dit maakt het een echte lokale hotspot.

Locatie in maps: https://goo.gl/maps/dRy3mwP1XpQrUXQU7
Terras tip: Café van Zanten (https://www.cafevanzanten.com/)
Parkeren: Parkeergarage Meent (https://www.rotterdam.nl/parkeergarage-meent)

4. Café restaurant Prachtig

Dit terras is al eens de winnaar geweest van de titel ‘Beste terras van Rotterdam’ en ligt werkelijk fantastisch aan de voet van de Erasmusbrug! Een bezoek aan dit terras kan perfect gecombineerd worden met een rondvaart op de Maas (check website Spido). Geniet van de lekkerste gerechten, tapas en cocktails met een fantastisch uitzicht over de Maas!

Locatie in maps: https://goo.gl/maps/UxDwwugqjV45S2Yz6
Terras tip: Cafe-restaurant Prachtig (https://www.prachtigrotterdam.nl/)
Parkeren: Parkeergarage Erasmusbrug (https://www.rotterdam.nl/parkeergarage-erasmusbrug)

5. Vessel 11

Een van de weinige terrasjes die echt op een ‘boot’ ligt! Dit oude (rode) lichtschip ligt tegenwoordig permanent aangemeerd in de haven van Rotterdam en biedt een uniek terras op het dek (tevens is het schip ook te huur voor events & optredens). Geniet van typische Britse pub maaltijden, speciaal bier en de authentieke vibe!
Locatie in maps: https://goo.gl/maps/xYWE4fPvWARY9gPt5
Terras tip: Vessel 11 (https://www.vessel11.nl/nl/over-ons/)
Parkeren: Interparking Markthal (https://www.interparking.nl/en/find-parking/Markthal/)

6. Biergarten

Voor de liefhebbers van een informele sfeer is Biergarten een must-visit. Dit openluchtbarbecue- en bierparadijs, gelegen in het hart van het stadscentrum, is perfect voor een ontspannen middag of avond met vrienden.

Locatie in maps: https://maps.app.goo.gl/wJz5jWRNYnpGivnBA
Terras tip: Schiestraat 18 (https://www.biergartenrotterdam.nl/)
Parkeren: Parking Schiestraat (adres: Schiestraat 40 parking)

7. Terras SS Rotterdam

Dit voormalige cruise schip pendelde vroeger volop tussen Rotterdam en New York! Tegenwoordig is het een luxe 4* hotel, genaamd de SS Rotterdam. Je vindt er 2 restaurants (waaronder één zeer exclusieve) & een prachtig terras op het ‘sun’ deck naast het voormalige zwembad! Een bijzonder terras met een bijzonder verhaal!

Locatie in maps: https://goo.gl/maps/VdTEQC6MdymmZfcJ6
Terras tip: SS Rotterdam (https://ssrotterdam.com/drink/)
Parkeren: Katendrechtsehoofd 3e Parking (niet overdekt)

8. Terras Restaurant de Tuin

Vanwege de schitterende ligging aan de Kralingse Plas is dit voor veel Rotterdamers the ‘place-to-be’. Vanaf het grote gezellige terras heb je een fantastisch uitzicht over de Kralingse Plas en de skyline van Rotterdam. Leuk detail: op zondag is er vaak live muziek!

Locatie in maps: https://goo.gl/maps/DaLYzDSAGWyMucpcA
Terras tip: Restaurant de Tuin van de Vier Windstreken (https://www.restaurantdetuin.nl/)
Parkeren: naast het restaurant / betaald parkeren.

9. The Harbour Club Rotterdam

De naam zegt voor velen genoeg, geniet van de lekkerste steak, verse vis en sushi op het hoogst mogelijk niveau. Ze hebben een fantastisch terras dat tevens midden in ‘Het Park’ van Rotterdam ligt. In dit park vind je tevens de Euromast die je op deze manier perfect met elkaar kunt combineren.

Locatie in maps: https://g.page/TheHarbourClubRotterdam?share
Terras tip: The Harbor Club Rotterdam (https://theharbourclub.com/rotterdam/)
Parkeren: Parkkade, Rotterdam (betaald parkeren)

10. Terras ‘De Schone Lei’

Restaurant de Schone Lei ligt direct aan de Kralingse Plas en heeft een fantastisch terras welke uitkijkt over het water en de skyline van Rotterdam. Een heerlijke plek en een perfecte uitvalsbasis voor een wandeling of fietstocht door het centrum van Rotterdam!
Locatie in maps: https://goo.gl/maps/tkh3qVZWJKiUJYfs6
Terras tip: Restaurant De Schone Lei (https://www.deschonelei.nl/)
Parkeren: naast het restaurant (betaald parkeren)

Wij hopen dat deze lijst je op weg helpt om de perfecte terrassen in Rotterdam te kunnen vinden! Genoten van je dag weg, tips of suggesties over deze lijst met beste terrassen in Rotterdam? Laat het ons weten!

Wil je juist iets langer tafelen met bijvoorbeeld je vriendinnen? Dan is de lijst met beste high tea locaties is voor jou!